Bloggnorge.com // Indre ro
Start blogg

Indre ro

En blogg om Psykologi, Sosiologi, Psykisk helse, musikk, trening og andre ting

Hvorfor blir noen værende i dårlige relasjoner over lengre tid?

Kategori: Psykisk helse | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 19. april , 2021 kl. 15:07

Jeg  var medlem av en singelgruppe på nettet en tid. Det var litt forskjellige folk som var med der. Jeg  var vel litt i øvre aldersgruppe i forhold til de som var med der. Men det var også folk som var eldre enn meg der også. Jeg fikk vel ikke så mye bekreftelse på hvem jeg var i denne gruppa for å si det på den måten. Litt som de bygdefestene jeg var på på 80 og 90 tallet og også et diskotek jeg frekventerte på den tiden. Utelivet gav meg ikke så mye.

Men det rare er at selv om disse gruppene og disse møtestedene ikke gav meg så mye, så fortsatte jeg å dra dit i lang tid. Jeg oppsøkte hotellet og diskoen i bygda på tross av at det ikke ble noe treff med det motsatte kjønn. Hvorfor gjorde jeg det? Det var jo ingen som la merke til meg, hva hadde jeg der å gjøre?

Hvorfor fortsetter vi mennesker, i hvert fall mange av oss , å gjøre handlinger gang etter gang, som ikke gir noe avkastning? Hvorfor er vi sammen med mennesker som ikke gir oss noen verdens ting?

Det som jeg tenker at det handler litt om er at vår selvfølelse trenger bekreftelse for å vokse og utvikle seg. Og når vi ikke får den bekreftelsen vi behøver fra et eller flere mennesker, så prøver vi å oppsøke de igjen og igjen og igjen. Det blir en ond sirkel.

Et menneske som ikke er i stand til å gi oss den bekreftelsen vi behøver, som venn, kjæreste eller kollega, blir gjerne sittende på netthinnen i lang framtid. Og når vi da en gang møter på et menneske som gir oss den bekreftelsen vi behøver på ha, så lurer vi på hva vi gjorde hos de andre menneskene i så lang tid.

Denne handlemåten stammer ofte fra de opplevelsene vi hadde i familien da vi vokste opp. Hvis det var vanskelig å få mors kjærlighet eller fars oppmerksomhet, så anstrengte vi oss gjerne litt ekstra for å oppnå dette. Kanskje så ville de ombestemme seg. Til slutt så kanskje fant vi ut at vi ikke fikk noen oppmerksomhet, det var ingen der..

For å kunne ta vare på oss selv, så trenger vi å bryte ut av disse negative relasjonene, finne andre plattformer, mennesker som tar oss videre. Vi er faktisk verdt noe, vi fortjener å ha det bra…..hele livet.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.